Education

CCU wil de kracht van computers toegankelijk maken voor iedereen. Zo willen we digitale creativiteit aanmoedigen en de kunst- en technologiesector diverser en inclusiever maken. Digitale creativiteit verwijst naar het vermogen om technologie en digitale hulpmiddelen op innovatieve en expressieve manieren te gebruiken. Het stimuleert de verbeelding, kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden. Door digitale creativiteit in het onderwijs te omarmen, kunnen we de volgende generatie voorbereiden op een toekomst waarin technologie een integraal onderdeel is van hun dagelijks leven. Het daagt studenten uit om complexe problemen aan te pakken, nieuwe oplossingen te bedenken en hun ideeën effectief te communiceren met behulp van digitale media en technologie.

CCU brengt (opkomende) makers en deelnemers samen om nieuwe inhoudelijke richtingen te verkennen en te leren hoe digitale creativiteit toegankelijker kan worden gemaakt, door middel van workshops, creatieve methoden en open source tools. Daarbij werken we met een breed publiek van jongeren, volwassenen en studenten.

imageeebot.png

Overzicht projecten

Playground

Een evenement waar je de community ontmoet en hun creaties ontdekt, ermee experimenteert en ermee speelt.

Artist in Residence

Elk jaar organiseren we een artist in residence programma om kunstenaars te ondersteunen bij het creëren van nieuwe educatieve workshops.

2021: You Rule!
Het project You Rule! was een samenwerking met onze Duitse partner Digitale Welten. Met dit project ontwikkelden kunstenaars 4 nieuwe workshops.