/ September 12, 2017/ Event, Meetups

CCU is uitgenodigd om op woensdag 27 september een presentatie te geven als onderdeel van het NFF Interactive programma. Carolien zal hier een introductie geven over waarom we Creative Coding Utrecht hebben opgericht. Daarnaast hebben we geluidskunstenaar Mark IJzerman gevraagd om zijn laatste project te presenteren. Meer informatie over de avond volgt hieronder

Binnen storytelling, in combinatie met innovatie en coding, wordt er veel geëxperimenteerd en geïnnoveerd. Het verhaal achter deze ontwikkelingen ontbreekt vaak: de overwegingen, de motivatie en het enthousiasme, de fouten en successen. Meetups bieden aan makers de ruimte om juist deze verhalen en processen te delen. In Nederland is er een groei van deze vorm van samenwerking te zien: informele samenkomsten van creative coders, ontwerpers, kunstenaars en storytellers ontmoeten elkaar. Gelijkgestemden delen werk en ideeën, men leert er van elkaar en bedenkt of maakt nieuwe projecten. De meetups zijn open van karakter en trekken zowel beginners als professionals.

Het NFF nodigt zijn publiek van harte uit mee te kijken in de keuken van deze Meetups. Het Storyspace programma presenteert drie van deze groeiende meetups, laat zien hoe ze te werk gaan en wat de uitkomsten zijn. Tijdens de Meet the Meetups avond kan kennis worden gemaakt met de Interactive Storytelling Meetup Amsterdam / Rotterdam (Klasien van de Zandschulp, Hanne Marckman), Creative Coding (Lisa Rombout, Carolien Teunisse) en de Mezrab International Storytelling Amsterdam meetup (Sahand Sahebdivani). Met presentaties van makers en storytellers Nikita Gerritsen (Amsterdam Museum), Sahand Sahebdivani (Mezrab) en Mark IJzerman (Audiophotobook), de presentaties van de NFF Interactive Masterclasses Chatbot van Hackers&Designers, Mobile Choreography van Pips:Lab en de eerste VR Academy, Als afsluiter een borrel en dansje met de mobiele disco game DuoDisco.

Meet the Meetups wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en EYE.

Over de sprekers
Nikita Gerritsen – Amsterdam Museum
Nikita Gerritsen presenteert de nieuwe chatbot van het Amsterdam Museum. Bij de tentoonstelling Bol Flink (opening 13 oktober) kunnen de bezoekers met behulp van Facebook Messenger in contact komen met drie personages uit de werken in deze tentoonstelling. Deze personages vertellen je persoonlijke verhalen uit het 17e eeuwse Amsterdam. Zo vertelt Catharina je over de positie van vrouwen, laat Frederik (8 jaar) je zien hoe de toekomst van een 8-jarige al helemaal uitgestippeld was en vertelt Joan Huydecoper je over rijkdom, kunst, macht en vriendjespolitiek.

Sahand Sahebdivani – Mezrab
Sahand is een Nederlandse verteller van Iraanse komaf, uitgeroepen tot verhalenverteller van het jaar 2014 door Stichting Vertellen. Sahand is een autoriteit op het gebied van de traditionele, oervorm van storytelling en is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, waar hij sinds 1999 zijn verhalen drietalig ten gehore brengt. Hij is de oprichter en uitbater van vertelpodium Mezrab en in 2014 opende hij tevens Mezrab vertelschoolwaar hij met collega verteller Raphael Rodan een nieuwe stijl in het vertellen doceert.

Mark IJzerman – Audiophotobook
Geluidskunstenaar en sounddesigner Mark IJzerman maakt interactieve installaties en nieuwe instrumenten, en is performer en educator.
Tijdens een residency bij artcenter NABI in Seoul, heeft Mark een interactief fotoboek ontwikkeld met field recordings van plekken die gefotografeerd zijn door fotograaf Sebastién Robert. Bij het omslaan van de pagina’s hoor je het geluid veranderen, waardoor je een eigen verhaal en voorstelling van de plekken kan creëren.

DAG 1: AVONDPROGRAMMA
Locatie: SSBU – Blauwe zaal

20:00 – 21:30 uur
Meet the Meetups
Verschillende Meet-up Groups laten zien hoe ze werken en presenteren hun best practices. Centraal daarbij staat creative coding.

21:30 – 22:00 uur
Presentaties bevindingen masterclasses
Tijdens deze sessie presenteren de Masterclasses Chatbots, VR en Mobile Choreography hun bevindingen en delen deze met het publiek.

22:00 – 00:00 uur
Drinks met Duo Disco
Er is in dit spel maar 1 regel: Vind de danser die op dezelfde track danst als jij. Kom en doe mee!

https://www.filmfestival.nl/profs_nl/evenementen/meet-the-meetups-2017

Share this Post

1 Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>